Mõnest olulisest asjast .. ..

Postitatud Posted in kohvipaus

Tere, ma pole siia küll väga tükk aega juba midagi kirjutanud, kuid otsustasin ennast parandada ja siin ikka tihedamini enda tegemistest olulisemat kajastada. Elu on tegelikult olnud väga hektliline ja ausalt öeldes imestan üha enam seda, mis toimub meie kliimaga. Kord on talv, siis on vahele põikamas sügis, siis ühel hetkel on kevade tunne ja võib juhtuda, et talv tuleb järgmisel hetkel, kui silmi korraks pilgutad, hetkega tagasi. Aga sellegipoolest meeldib mulle Eesti. Siin on ikkagi kodune

Mul on vahepeal olnud tegelikult üpris mitmeid olulisi asju. Alles mitte väga kaua aega tagasi.. 25. veebruaril toimus Ülikooli kohvikus kontsert, mida korraldas Tartu Songwriter’s Club. Mind kutsuti sinna kui autorit. Peale mind esines üldse mitte väga pikka tutvustamist vajav Allan Vainola. Esitasin seal valikut minu varasemast loomingust ja ka uuemast. Järgmine ülesastumine on mul suure tõenäosusega sellises põnevas veinibaaris “Vulin”. Seal olen ka täitsa akustilisel kujul koos kitarriga. Kellel huvi, siis selle kohta tuleb ka info välja varsti-varsti 🙂

Muusikuna on pidevad väljakutsed. Kuidagi nii on juhtunud, et viimasel ajal olen kirjutanud päris mitu uut lugu. Olen ammutanud inspiratsiooni ja mul on hea meel. Just seetõttu, et mõnikord juhtuvad sellised ootamatused, mida võib-olla ei tahaks, et juhtuks.. kuid mis on väga vajalikud. Kas need juhtuvad juhuse tahtel või millegi muu pärast, võta sa kinni. Tean aga päris kindlasti, et ma ei pane ühtegi sõna paberile lihtsalt niisama. Kui ideed ja inspiratsiooni pole, siis kaotab kogu asi mu jaoks kiirelt mõtte. Võiks ju proovida midagi millestki genereerida, kuid kõige ideaalsem laulu kirjutamise valem läheb minu jaoks mitme aasta tagusesse aega, kus ma päris kindlasti kirjutasin loo nõnda, et idee sündis paarist ukse kriuksust juhuslikult mööda kõndides ühest vanast majast. Võiks arvata ja mõelda, et kuidas saab niimoodi tervikpildi luua. Tegelikkus on see, et absoluutselt iga asi vajab ideed. Ilma ideeta on väga keeruline teha midagi head ja terviklikku. Juhuslikku improvisatsiooni on loomulikult ka võimalik luua. Alles eelmisel nädalal sai mul valmis üks klaveripala. See sündis improvisatsiooni teel ja huvitaval kombel on sellel justkui täitsa toimiv vorm olemas, kuigi see polnud mõeldud vormi. Pigem nii, et mängin seda, mis tundub vastaval hetkel õige.

Minu laulud sünnivad tunnetest. Need ei ole otseselt ja alati seotud üks-ühele mu enda eluga, kuid eks seal ole kindlasti mu vaateid ja mõtteid päris palju lauluridade vahel.

Uudis on tegelikult üks veel. Kohe-kohe on välja tulemas 1 muusikavideo. Nimelt.. muusikavideo laulule “Jäine lootus”. Avalikult üles läheb ta natukene hiljem, kuid sellele eelneb esilinastus, mis on nendele, kes selles videos olid abiks ükskõik siis mis mõttes.

Sellega aga ma hetkel siin ja praegu lõpetan. Et oleks ikka õnne ja edu!

HK

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*